| Töötlemine kui kunst - kas on? | |
|
+3Subaru-Martin Gerbil Monzake 7 posters |
Autor | Teade |
---|
Monzake Aktiivne amatöör
Postituste arv : 327 Age : 34 Registration date : 30/01/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 31.01.08 15:02 | |
| Ka töötlemine kuulub mingil määral kunsti alla, aga kui nüüüd minna täpsemaks, siis mida te arate nagu selest n.ö. "õigest" kustist. Maalimine ja joonistamine ja muu selline asi? Kuidas seostate teie kunsti ja töötlemist? kas nende vahel on seos? Minu arust on pildistamine küll kunst. Kunst on selles eriti see et saada kätte, see õige valus, õige nurk ja kõik muu. Töötlus peaks olema selle pildi paremaks muutmine aind. Seega see ei kuulu kunsti alla. Eriteema on manipulatsioonil. Mis teie arvate? (Sorry kui segaseks läks =) ) | |
|
| |
Gerbil Kuri lohe ise
Postituste arv : 876 Age : 33 Registration date : 26/01/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 01.02.08 20:40 | |
| Noo, minu arust on paljas töötlemine kindlasti omaette kunst. Loovusege pole siin, tõsi küll, midagi pistmist. Kunsti võib lihtsalt mitmeti defineerida. Antud juhul näiteks meisterlikkus mingil alal (sh ka võitluskunst, kokakunst jne). Manipuleerimine ja graafikatööd kvalifitseeruvad kindlasti kunsti alla. Kui luua millegist kuivast midagi ilusat ja uut, siis on selge, et selleks läheb annet ja oskusi vaja. | |
|
| |
Subaru-Martin Aktiivne amatöör
Postituste arv : 169 Age : 31 Registration date : 03/02/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 03.02.08 1:27 | |
| töötlemine on nagu kunsti muutmine veel paremaks , täpsemaks jms manipulatsioon on küll kunst minuarust samad sõnad selle poole pealt mis gerbilil | |
|
| |
Monzake Aktiivne amatöör
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 03.02.08 1:50 | |
| okei. ütleme siis nii, et töötlemine on fotokunsti ja virtuaalkunsti paremaks muutmine , sest mina arvan, et kunsti saab aind korra luua ja veidi parandada. näiteks fotode juures, oleks hea kui sul on korraga juba valgus paigas ja värvid ja filtrid asjad korras ning siis hiljem ainult väga vähe natuke kontrasti ja sellist asja muudad. siis võin küll seda kunsti alla liigitada. aga kui hakata lahkama reidi pilte, on need pigem pildi ehk kunsti rikkumine kui parandamine | |
|
| |
Insignificant Tuntud töötleja
Postituste arv : 412 Age : 34 Registration date : 28/01/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 03.02.08 1:56 | |
| Töötlemine ja kunst! Teemal võib vaielda lõputult.
Kui antakse ette üks lihtne näo-pilt, siis tekib minus küll kerged plaanid. Vaadates näojooni, kuju, silmi, kvaliteeti annab see suure üldpildi, milliseks see võib muutuda. Mingil määral on siiski siis leida ka tillukesi kunstipäraseid mõtteid.
Veel parem oleks, kui see fotol oleks lisaks veel igasuguseid esemeid ja objektne, millest võib midagi pöörast leida. Manipulatsioon on veelgi erilisem.
Täiuslik kunst ( selle teemaga seoses ) on minu arvates fotograafia + töötlus. Teed pildi, millest/ kellest ja kuidas tahad ning muudad seda veidi veelgi meelepärasemaks. Siin saab kõige enam oma mõtteid vabaks lasta. (Uhh, üritan seda arendada, aga kirun igati palju oma kaamera kvaliteedi üle.) | |
|
| |
Monzake Aktiivne amatöör
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 03.02.08 2:01 | |
| Heh jah, sel puhul on vaja tõeliselt head kaamerat. Pluss igasugu filtrid ja lambid ja kõik muu sinna juurde. Ega tavalise digikaga ei ole soovitata üldse fotokunsti vallas pilti teha. See võib tihti hoopis pildi ära rikkuda =( | |
|
| |
Insignificant Tuntud töötleja
Postituste arv : 412 Age : 34 Registration date : 28/01/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 03.02.08 3:09 | |
| - monzake159 kirjutas:
- Ega tavalise digikaga ei ole soovitata üldse fotokunsti vallas pilti teha. See võib tihti hoopis pildi ära rikkuda =(
Kunst pole minu jaoks kvaliteet vaid see mis selles on. Ma küll pole rahul enda kaameraga, aga ei vingu, et pildid nõmedad tuleksid, sest need on hingega tehtud või lihtsalt eriliselt tabatud. | |
|
| |
Joanna666 Professionaal
Postituste arv : 1005 Age : 28 Registration date : 30/01/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 12.03.08 21:08 | |
| Minu arust on ka töötlemine kunst , sellep et see on sama kui hakkad paberile joonistama ja sa sellesse ise veendud siis sa ju joonistad või õigemini töötled seda pilti kui see on joonistamises | |
|
| |
Fotomaanik Kategooria "Muud jutud" moderaator
Postituste arv : 296 Age : 38 Registration date : 04/05/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 04.05.08 14:14 | |
| Samuti arvan ka mina - kui sul ikka pole kunstilist nägemust, ega su töötlusest ka eriti asja pole! | |
|
| |
graveyard N00b
Postituste arv : 97 Age : 34 Registration date : 05/07/2008
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 05.07.08 21:46 | |
| See tavaline "reiditöötlus" pole kunst. Töötlemise juures saab kunstiks pidada väga hästi tehtud fotomanipulatsiooni. Tegelikult ma hindan rohkem seda, kui pilti pole photoshopitud ja see on siiski väga hästi välja kukkunud. | |
|
| |
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 05.07.08 23:59 | |
| Kui sa hindad rohkem seda, et pilt pole töödeldud siis, miks sa selle klubiga liitusid? | |
|
| |
graveyard N00b
| |
| |
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? 06.07.08 0:28 | |
| No siis sa pead olema siin valmis kõigeks! Sest siin on nii kogenumaid töötlejaid kui ka palju palju algajaid! | |
|
| |
graveyard N00b
| |
| |
Sponsored content
| Pealkiri: Re: Töötlemine kui kunst - kas on? | |
| |
|
| |
| Töötlemine kui kunst - kas on? | |